Boobs, boobs everywhere

Een maatschappij waar bijna alles draait rond uiterlijke schoonheid. Waar je wordt beoordeeld aan de hand van je looks en niet aan de hand van je capaciteiten. Waar Photoshop bijna onbestaande is.

Iedereen wordt verwacht het perfecte lichaam te hebben: lange slanke benen, dikke borsten, een platte buik, een volle kont. Of zo wordt het perfecte lichaam toch afgebeeld.

Is het dan abnormaal dat meisjes hun zelfvertrouwen verliezen? Dat ze zich niet goed in hun vel voelen? Psychologische problemen bij jongeren zijn een actueel probleem. (Dank u Rode Neuzen Dag om dit in beeld te brengen.) Uit onderzoek blijkt dat meer dan 1/3 tienermeisjes/adolescenten psychische problemen hebben. Je raad het nooit, één van de hoofdfactoren is de onzekerheid over hun lichaam.

Zelf heb ik ook niet de meest volle boezem (dat is nog heel lichtjes uitgedrukt) en op mijn billen heb ik striemen. Voel ik mij daar onzeker over? Eigenlijk wel ja… Is dat normaal of nodig? Ik denk het niet. Een litteken hier en daar, niets aan te veranderen. Zo heeft iedereen wel iets. Naar mijn mening zou die onzekerheid er niet zijn, moesten we niet enkel gefotoshopte lichamen zien als voorbeeld. Misschien eens tijd om de realiteit op beeld te zetten en niet alles te verbergen of te verbloemen.

Iedereen is anders gebouwd, iedereen heeft een ander lichaam en iedereen is perfect op zijn eigen manier. Accepteer en apprecieer jezelf. Laat anderen niet over jou oordelen en blijf vooral je unieke zelf.

Lots of Love

Sarah

12 comments
 1. Met de nagel op de kop! Ik zeg ook altijd tegen de mensen dat ze zichzelf moeten aanvaarden, maar doe het zelf niet… Je wordt constant geconfronteerd met het “perfecte” lichaam.. echt triest

  1. Vind ik ook. Hoe vaak dat ik niet tegen iemand zeg dat ze er goed uitzien en het zich niet mogen aantrekken. Tot je zelf in de winkel voor de spiegel staat of eens scrolt op instagram. Bye bye zelfzekerheid

 2. Mooi geschreven en is helaas geen probleem van vandaag. Ik ben er intussen al 37 en loop nog steeds gebukt door traumatische pesterijen. Stopt helaas niet in het lager onderwijs, nu weten ze me nog steeds eruit te pikken … .

  1. Doet me pijn om dat te horen… Ik heb het ook jaren meegemaakt en heb daardoor ook een andere kijk op mezelf. Ik begrijp niet hoe anderen daar voldoening uit kunnen krijgen. Hoop dat je genoeg steun krijgt van de mensen dicht bij jou.

 3. Gemakkelijk gezegd maar helaas niet altijd even gemakkelijk gedaan :-

  1. Dat weet ik, daarom dat ik verwijs naar mezelf. Ik heb het er zelf ook vaak moeilijk mee terwijl dat eigenlijk niet zou mogen…

   1. Maar je hebt het wel erg mooi verwoord hoor! Problematiek van de eeuw 😉

 4. Heel erg mooi gezegd. Belangrijk punt.

 5. Dit is zo waar! Helaas kan ik mij niet over mijn complexen heen zetten. In tegenstelling tot jou zijn mijn borsten TE groot (niet zo handig tijdens sommige yogaposes en ze zitten altijd in de weg), staat mijn lichaam vol met striemen (ik zou er meer vrede mee hebben moest ik al een kind gebaard hebben, denk ik) en dankzij pesterijen gedurende heel mijn langere schooltijd/deel van het middelbaar ben ik gewoon erg onzeker geworden over mezelf. Ik denk dat er zo veel mensen rondlopen. Eigenlijk zouden we gewoon “Fok you” moeten denken en gewoon verder gaan zoals we bezig zijn hé 🙂

  1. Inderdaad, eigenlijk zouden we dat allemaal moeten doen. Spijtig dat dat zo moeilijk is! Uiteindelijk is iedereen prachtig, welke maten of vormen dan ook.

 6. Als jonge meisjes op een soort calculator hun maten doorgeven voor modellen werk, en er wordt gewoon gezegd: je bent te dik. Tja, dat vraagt gewoon om onzekerheid.

  1. Hoe verschrikkelijk… Ik begrijp niet dat zo een dingen gedaan worden

Geef een reactie